Συχνά Ερωτήματα

Πως γίνεσαι μέλος της υπηρεσίας ;
 

Για να εγγραφείς στην υπηρεσία Ηλιοτρόπιο για λήψη γραπτού μηνύματος χωρίς χρέωση και να γίνεις μέλος της, χρειάζεται να συμπληρωθεί σχετική αίτηση. Η αίτηση αυτή μπορεί να συμπληρωθεί είτε μέσω του διαδικτύου είτε κατεβάζοντας την αίτηση από το διαδίκτυο και στέλνοντάς την με φαξ στον αριθμό 26-621960.


Ποια άτομα μπορούν να εγγραφούν ;
 

Σε αυτό το στάδιο και μέχρι περαιτέρω εξέλιξης του προγράμματος, τα άτομα που έχουν την δυνατότητα χρήσης είναι γυναίκες κάτοικοι Κύπρου που κατέχουν κυπριακή κινητή τηλεφωνία.


Ποια άτομα επιβάλλεται να εγγραφούν ;
 

Τεστ ΠΑΠ: Όλες οι σεξουαλικά ενεργές γυναίκες αν και η υπηρεσία θα αποστέλλει μήνυμα υπενθύμισης σε όλες τις εγγεγραμμένες γυναίκες μέχρι και 64 χρονών.
Μαστογραφία: Όλες οι γυναίκες αν και η υπηρεσία θα αποστέλλει γραπτό μήνυμα υπενθύμισης σε όλες τις εγγεγραμμένες γυναίκες μεταξύ 40 και 69 χρονών.


Τί συμβαίνει αφού γίνει εγγραφή μέλους στην υπηρεσία ;
 

Μετά την εγγραφή του το μέλος θα λάβει ένα μήνυμα καλωσορίσματος μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) επιβεβαιώνοντας τη λήψη της αίτησής του (αυτό θα γίνεται εντός διαστήματος 7 ημερών). Ακολουθώντας απλές υποδείξεις, θα απαντά στο μήνυμα (δωρεάν) ολοκληρώνοντας τη διαδικασία εγγραφής. Ακολούθως, εάν ανήκει σε κάποια από της προαναφερόμενες ομάδες ηλικιών, τότε η υπηρεσία θα αποστέλλει χρονιαία μήνυμα υπενθύμισης, είτε στα Αγγλικά είτε στα Ελληνικά βάση της επιλογής του μέλους, υπενθυμίζοντάς το να κάνει το ανάλογο τεστ. 

H υπηρεσία Ηλιοτρόπιο αναμένει τη δική σας απάντηση στο γραπτό μήνυμά της. Θα πατήσετε 

'ΠΑΠ 1' στο πληκτρολογίο σας εάν έχετε κάνει τον έλεγχο
'ΠΑΠ 2' εάν δεν έχετε κάνει τον έλεγχο
'ΠΑΠ 3' αν θέλετε να σας σταλεί κι άλλη υπενθύμιση σε δύο εβδομάδες

Τα τρία πρώτα γράμματα είναι ο κωδικός του μηνύματος που έχετε ήδη λάβει. Για τεστ Παπανικολάου ο κωδικός θα είναι ΠΑΠ όπως πιο πάνω,  για τεστ μαστογραφίας ο κωδικός θα είναι MAM και ούτω καθεξής.


Έχετε κάποια άλλη ερώτηση?

Επικοινωνήστε μαζί μας!