Θεραπεία του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2011
Πηγή: http://www.news-medical.net/health/Cervical-Cancer-Treatment-(Greek).aspx
Microinvasive καρκίνου (στάδιο Ι) αντιμετωπίζεται συνήθως από υστερεκτομή (αφαίρεση της μήτρας σύνολο, συμπεριλαμβανομένων μέρος του κόλπου). Για τη φάση Ι.Α.2, οι λεμφαδένες αφαιρούνται επίσης. Μια εναλλακτική λύση για τους ασθενείς που επιθυμούν να παραμείνει εύφορη είναι ένα τοπικό χειρουργική διαδικασία, όπως ένας βρόχος ηλεκτρικού διαδικασία εκτομή (ΕΠΕΔ) ή κώνου βιοψία.
Εάν ένας κώνος βιοψία δεν παράγει σαφή περιθώρια, μία ακόμη δυνατή επιλογή θεραπείας για τους ασθενείς που θέλουν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους είναι τραχηλεκτομή. Αυτό επιχειρεί να αφαιρέσει χειρουργικά τον καρκίνο, διατηρώντας τις ωοθήκες και τη μήτρα, η οποία προβλέπει μια πιο συντηρητική πράξη από ό, τι σε υστερεκτομή. Πρόκειται για μια βιώσιμη επιλογή για εκείνους στο στάδιο Ι του τραχήλου της μήτρας η οποία δεν έχει εξαπλωθεί? Ωστόσο, δεν θεωρείται ακόμη ένα επίπεδο φροντίδας, καθώς λίγοι γιατροί είναι ειδικευμένοι σε αυτήν τη διαδικασία. Ακόμα και οι πιο έμπειρο χειρουργό δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι τραχηλεκτομή μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μετά από τη χειρουργική μικροσκοπική εξέταση, ανάλογα με την έκταση της εξάπλωσης του καρκίνου είναι άγνωστος. Εάν ο χειρουργός δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει μικροσκόπιο σαφή περιθώρια του τραχήλου της μήτρας ιστού όταν ο ασθενής βρίσκεται υπό γενική αναισθησία στο χειρουργείο, η υστερεκτομή μπορεί να χρειάζονται ακόμη. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο κατά την ίδια λειτουργία, εάν ο ασθενής έχει δώσει την προηγούμενη συγκατάθεσή του. Λόγω του πιθανού κινδύνου εξάπλωσης του καρκίνου στους λεμφαδένες στο στάδιο 1β καρκίνου και κάποια στιγμή 1α καρκίνοι, ο χειρουργός μπορεί επίσης να χρειαστεί να αφαιρέσετε κάποια λεμφαδένες γύρω από τη μήτρα για παθολογικές αξιολόγηση.
Μια ριζοσπαστική τραχηλεκτομή μπορεί να γίνει abdominally ή κολπικά και υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις ως προς το ποια είναι καλύτερη. Μια ριζική κοιλιακή τραχηλεκτομή με λεμφαδενεκτομή συνήθως απαιτεί μόνο τρεις παρα δύο παραμονή στο νοσοκομείο την ημέρα, και οι περισσότερες γυναίκες ανακάμψει πολύ γρήγορα (περίπου έξι εβδομάδες). Οι επιπλοκές είναι σπάνιες, αν και οι γυναίκες που είναι σε θέση να συλλάβουν μετά την επέμβαση είναι ευαίσθητα σε πρόωρο τοκετό και την πιθανή καθυστερημένη αποβολή. Είναι γενικά συνιστάται να περιμένετε τουλάχιστον ένα έτος πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος μετά την επέμβαση. Επανεμφάνιση στην υπολειπόμενη τράχηλος είναι εξαιρετικά σπάνια, εάν ο καρκίνος έχει εκκαθαριστεί με την τραχηλεκτομή. Η θεραπεία συνδυασμού έχει σημαντικό κίνδυνο ουδετεροπενία, αναιμία, και παρενέργειες θρομβοπενία. Hycamtin κατασκευάζεται από την εταιρεία GlaxoSmithKline.