Τα εμφυτεύματα μαστού δεν πρέπει να αποτρέπουν τη μαστογραφία

Ημερομηνία: 15/10/2009

Πηγή: http://www.healthview.gr/επιστημονικά-νέα/τα-εμφυτεύματα-μαστού-δεν-πρέπει-να-αποτρέπουν-τη-μαστογραφία
Η μαστογραφία μπορεί να είναι πιο δύσκολη για τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα μαστού, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια απαραίτητη για την προστασία της υγείας τους εξέταση, προειδοποιούν Αμερικανοί ερευνητές.
Σύμφωνα με τον Dr. Phil Evans, οι έμπειροι επαγγελματίες υγείας που κάνουν μαστογραφίες γνωρίζουν πώς πρέπει να προσαρμόσουν τα πρωτόκολλα απεικόνισης από τη στιγμή που θα ενημερωθούν για την παρουσία εμφυτευμάτων.
Καθώς ενδέχεται να χρειασθούν πρόσθετες λήψεις των μαστών και η μαστογραφία μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διαβασθεί, οι γυναίκες με εμφυτεύματα μαστού θα πρέπει να αναζητούν κέντρα μαστογραφίας που να έχουν έμπειρο προσωπικό στη λήψη μαστογραφίας σε γυναίκες με εμφυτεύματα, συμβουλεύει ο ερευνητής.
«Μια συνήθης μαστογραφία απαιτεί τέσσερις λήψεις -δύο σε κάθε μαστό- ενώ μια γυναίκα με εμφυτεύματα θα χρειασθεί τέσσερις λήψεις κάθε μαστού», δήλωσε ο Dr. Evans, συμπληρώνοντας ότι οι γυναίκες με εμφυτεύματα δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποφεύγουν την ετήσια μαστογραφία, καθώς πρόκειται για μία εξέταση που μπορεί να σώσει ζωές.
Η σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού υπερέχει κατά πολύ του μικρού κινδύνου που υπάρχει για ρήξη του εμφυτεύματος από την πίεση που υφίσταται ο μαστός κατά τη διάρκεια της εξέτασης, επεσήμανε ο ερευνητής.