Η θεραπεία για καρκίνο του μαστού μετά την ακτινοθεραπεία

Πηγή: http://www.scumdoctor.com/Greek/disease-prevention/cancer/breast-Cancer/...
Μια μοναδική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του καρκίνου του μαστού μπορεί να μην είναι αρκετή για να εξαλειφθεί ο φόβος της επανάληψης. Ακτινοθεραπεία διεξάγεται παράλληλα με τη χειρουργική επέμβαση έχει παρατηρηθεί ότι μειώνει την πιθανότητα μιας επαναλαμβανόμενης κακοήθειας σε σχεδόν 70 τοις εκατό των ασθενών. Η διαδικασία αυτή να διεξάγεται από ογκολόγο ακτινοβολία και η ακτινοβολία περιορίζεται στην περιοχή κάτω από τη θεραπεία.
Ακτινοβολία διαπιστώθηκε ότι ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική στην θανάτωση τυχόν υπόλειμμα καρκινικών κυττάρων μετά την επέμβαση. Σε σύγκριση με τη χημειοθεραπεία, οι παρενέργειες της ακτινοθεραπείας είναι πολύ μικρότερο. Ο ασθενής με την εμπειρία δεν ναυτία ή τριχόπτωση. Ωστόσο, ο ασθενής μπορεί να εμφανίσουν στιγμιαία τον πόνο που θα μπορούσε είτε να είναι θαμπό ή απότομη χαρακτήρα. Καθώς η θεραπεία εξελίσσεται, η κούραση μπορεί να είναι μια κοινή καταγγελία με τους περισσότερους ασθενείς, αλλά μπορεί να είναι ήσυχοι ότι η κατάσταση σύντομα θα βελτιωθεί μέσα σε μια έκταση 2 μηνών ή ακόμη και λιγότερο.
Ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα που σχετίζονται με ακτινοθεραπεία έρχεται με τη μορφή των δερματικών αντιδράσεων που περιλαμβάνουν ερυθρότητα, ξηρότητα, κνησμός του δέρματος, και έναν τύπο ηλιακού εγκαύματος συνοδεύονται με φουσκάλες και απολέπιση του δέρματος που ονομάζεται υγρή απολέπιση. Προκειμένου να λάβει απαλλαγή από αυτές τις παρενέργειες, ο ασθενής πρέπει να διατηρεί την πληγείσα περιοχή καθαρή, χρησιμοποιώντας ζεστό νερό και σαπούνι. Περαιτέρω αγωνία για το δέρμα μπορεί να μειωθεί κατά την διαμονή τους μακριά από ακραίες θερμοκρασίες κατά κολύμβησης και όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το ξύρισμα στην πληγείσα περιοχή ή τη χρήση αρωμάτων, καλλυντικών, ή αποσμητικά κατά τη διάρκεια της θεραπείας μπορεί να ενισχύσει τραύμα του. Unscented κρέμες ή λοσιόν μπορεί να είναι μια καλύτερη εναλλακτική λύση για καθημερινή χρήση. Απολέπιση υγρά πραγματοποιείται είτε στο εσωτερικό της φορές κάτω από το στήθος ή στο μαντρί μεταξύ των του μαστού και του βραχίονα. Ωστόσο, μπορεί κανείς να ξεπεραστεί αυτό το πρόβλημα δίνοντας ένα διάλειμμα για μια εβδομάδα ανάμεσα σε δύο συνεδρίες της θεραπείας.