Χημειοθεραπείς στο καρκίνο του μαστού

Χημειοθεραπεία - Παρενέργειες, Λειτουργία, Κόστος

Πηγή: http://www.karkinos24.gr/index.php/xhmeiotherapeia
Ορισμός
Ο όρος χημειοθεραπεία αναφέρεται σε μια μορφή θεραπευτικής αγωγής κατά του καρκίνου. Η χημειοθεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων που αποσκοπούν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων. Αποτελεί συνήθη πρακτική για την αντιμετώπιση των περισσότερων ειδών καρκίνου, και χρησιμοποιείται ποικιλοτρόπως, είτε σε συνδυασμό με αγωγές ακτινοβολίας και χειρουργικές επεμβάσεις (λήψη πριν ή μετά την εγχείρηση), είτε κατά μόνας.

Νέος θεραπευτικός στόχος για την φαρμακευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού

Πηγή: http://health.in.gr/woman/news/article/?aid=1231109727
Λονδίνο
Μια νέα πρωτεΐνη, που εμπλέκεται άμεσα στην αντίσταση που προβάλλει ο οργανισμός στα φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού, εντόπισε μια ομάδα επιστημόνων στη Βρετανία, με επικεφαλής τον Δρ Γεώργιο Γιαμά.

Η ανακάλυψη μπορεί να προσφέρει μελλοντικά ένα νέο θεραπευτικό στόχο στο πλαίσιο νέου τύπου φαρμακευτικών θεραπειών για τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου.

Νέο χημειοθεραπευτικό φάρμακο επιμηκύνει την επιβίωση από επιθετικό καρκίνο του μαστού

Πηγή: http://www.e-hospital.gr/index.php?id=7519
Ένα νέο χημειοθεραπευτικό φάρμακο, το Iniparib (BSI-201) μπορεί να βοηθήσει γυναίκες που έχουν προσβληθεί από μια επιθετική και δύσκολα αντιμετωπίσιμη μορφή καρκίνου του μαστού.
Πρόκειται για τον τριπλά αρνητικό καρκίνο μαστού (δηλαδή με αρνητικούς υποδοχείς οιστρογόνων, αρνητικούς υποδοχείς προγεστερόνης και αρνητικούς υποδοχείς της πρωτεΐνης HER2) που αποτελεί το 15% έως 20% των περιπτώσεων της νόσου. Για τη συγκεκριμένη μορφή της νόσου, δεν υπάρχουν προς το παρόν πολλές διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές.

Ελπιδοφόρα μηνύματα για την αντιμετώπιση του καρκίνου από το ASCO

Ημερομηνία: 22/06/2011
Πηγή: http://www.healthview.gr/node/34334
Νέα δεδομένα για τον ερευνητικό παράγοντα iniparib (BSI-201) στην αντιμετώπιση του μεταστατικού τριπλά αρνητικού καρκίνου του μαστού (mTNBC), καθώς και του υποτροπιάζοντα καρκίνου των ωοθηκών, ευαίσθητου ή ανθεκτικού στην πλατίνη αλλά και τα αποτελέσματα της πιλοτικής μελέτης SAVE-ONCO για την ερευνητική ουσία σεμουλοπαρίνη, ανακοίνωσε η sanofi-aventis στο πλαίσιο του 47ου Ετήσιου Συνεδρίου της Αμερικάνικης Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας που διεξήχθη πρόσφατα στο Σικάγο.
Μεταστατικός, τριπλά αρνητικός καρκίνος του μαστού

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου