Αίτια για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας

Πως αναπτύσσεται ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας;

Ημερομηνία : 24 Μαρτίου 2011
Πηγή : http://www.testpap.com/syxnes_erwtiseis/1357/

Ο HPV είναι ιός, που εισέρχεται στα κύτταρα του τραχήλου. Αν καταφέρει να κρυφτεί από το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού, τότε αντί να αντιμετωπιστεί η λοίμωξη και να θεραπευθεί μόνη της, ο ιός παραμένει στα κύτταρα του τραχήλου. Αυτό ονομάζεται εμμένουσα λοίμωξη. Σταδιακά οι αλλοιώσεις γίνονται βαρύτερες και τελικά (συνήθως μετά από 10 με 20 χρόνια) μπορεί να εξελιχθούν σε καρκίνο. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις η ασθένεια μπορεί να εξελιχθεί πιο γρήγορα.

Cervical Cancer Diagnosis

incidence, the incidence of adenocarcinoma of the cervix has been increasing in recent decades.
• squamous cell carcinoma (about 80-85%)
• adenocarcinoma (about 15% of cervical cancers in the UK)
• adenosquamous carcinoma
• small cell carcinoma
• neuroendocrine carcinoma
Non-carcinoma malignancies which can rarely occur in the cervix include
• melanoma
• lymphoma
Note that the FIGO stage does not incorporate lymph node involvement in contrast to the TNM staging for most other cancers.

Παράγοντες κινδύνου για τον καρκίνου του τραχήλου της μήτρας:

Έχουν γίνει πολλές μελέτες για να προσδιορίσουν την αιτία ή τις αιτίες του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας τα τελευταία 50 χρόνια. Οι περισσότερες από τις μελέτες έχουν συγκρίνει γυναίκες με CIN ή διηθητικό καρκίνο, με γυναίκες με φυσιολογικούς τραχήλους. Οι γυναίκες κατηγοριοποιούνται κατά ηλικία, τεκνοποίηση και κοινωνική κατάσταση, ώστε να αναγνωριστεί το αίτιο ή οι συνυπεύθυνοι παράγοντες για την ανάπτυξη της νεοπλασίας του τραχήλου της μήτρας.

Το πρώιμο σεξ κίνδυνος για την υγεία των γυναικών

Πηγή: http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2...
Το σεξ σε πολύ νεαρή ηλικία διπλασιάζει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι το πρόβλημα είναι συχνότερο στις φτωχότερες γυναίκες, επειδή αυτές ακριβώς τείνουν να έχουν τις πρώτες σεξουαλικές επαφές πολύ νωρίτερα (μέχρι και τέσσερα χρόνια κατά μέσο όρο) σε σχέση με τις κοπέλες από ευκατάστατες οικογένειες.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου