Συμπτώματα του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Τραχηλίτιδα: Μύθοι και Πραγματικότητες

Δρ Θάνος Παπαθανασίου MD(London) MRCOG FHEA
Μαιευτήρας Γυναικολόγος
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Λονδίνου

Ημερομηνία: 03 Ιούνιος 2010

Πολλές γυναίκες στην αναπαραγωγική ηλικία μπορεί, μετά από επίσκεψη στο γυναικολόγο τους, να διαγνωστούν με τραχηλίτιδα. Και ενώ ο όρος «τραχηλίτιδα» ακούγεται δυσμενής και επίφοβος, τις περισσότερες φορές πρόκειται για μια σχετικά αθώα κατάσταση, η οποία είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη και δεν εμπνέει ανησυχία για το μέλλον.

Έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας.

Πηγή: http://www.oekk.gr/cervical-cancer-information/valid-diagnosis.html
Δεν υπάρχουν συμπτώματα στα αρχικά στάδια, όταν δηλαδή η νόσος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί επιτυχώς.
To Pap test μπορεί να διαγνώσει προκαρκινικές αλλοιώσεις και δυσπλασίες πολύ πριν αυτές εξελιχθούν σε καρκίνο. Πρέπει να συνοδεύεται από πλήρη γυναικολογική εξέταση για τον έλεγχο του ενδομήτριου, των ωοθηκών, του αιδοίου και του κόλπου, που δεν καλύπτονται από το Pap test.
Εκτός του τακτικού ετήσιου ελέγχου, μια γυναίκα πρέπει να απευθυνθεί άμεσα στον γυναικολόγο αν παρουσιάσει κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα :

Τραχηλίτιδα

χλαμύδια θεραπεύονται με τετρακυκλίνη ή ερυθρομυκίνη. Ο αιμόφιλος του κόλπου ή Gardnerella vaginalis θεραπεύεται με τετρακυκλίνη ή αμπικελλίνη.
2. Χρόνια τραχηλίτιδα: Η θεραπεία της μπορεί να είναι συντηρητική ή επεμβατική. Η χρόνια τραχηλίτιδα θα πρέπει να θεραπεύεται ακόμα και αν είναι ασυμπτωματική.

http://cancer.about.com/od/cervicalcancer/a/cervcancrsympt.htm

Cervical cancer symptoms often go unnoticed because they mimic so many other ailments. Many women pass these symptoms off as PMS or ovulation pains. Many times, however, cervical cancer has no symptoms.

When symptoms are present, they usually do not appear until the cancer is more advanced. This does vary from woman to woman.
Cervical Cancer Symptoms
• Abnormal bleeding. Women with cervical cancer may experience abnormal vaginal bleeding. This can be heavy or light bleeding during the month.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου