Τεστ Παπανικολάου

Βιοψία Τραχήλου

http://www.ecca.info/gr/cervical-cancer-prevention
Η βιοψία είναι ένα μικρό δείγμα ιστού, περίπου στο μέγεθος μιας κεφαλής από καρφίτσα, που λαμβάνεται από την αλλοιωμένη περιοχή του τραχήλου. Οι περισσότερες γυναίκες νιώθουν μόνο ένα μικρό τσίμπημα κατά τη λήψη της βιοψίας. Η βιοψία θα σταλεί κατόπιν στο εργαστήριο όπου θα εξεταστεί με το μικροσκόπιο. Μετά τη λήψη της βιοψίας, μπορεί να έχεις μια μικρή αιμορραγία για τρεις ή τέσσερεις μέρες και μπορείς να χρησιμοποιείς σερβιέτες ή ταμπόν. Θα χρειαστούν έως τρεις εβδομάδες για να επικοινωνήσει ο ιατρός μαζί σου για τα αποτελέσματα.

Colposcopy

Source: http://www.patient.co.uk/health/Colposcopy.htm
Colposcopy is a procedure carried out after some abnormal cervical screening tests. It involves a detailed examination of the cervix (neck of the womb) using a special microscope called a colposcope. It allows the doctor, or specialist nurse, to see the extent of the abnormal cells and the degree of change in the cells. Treatment of abnormal cervical cells (if needed), can be carried out at colposcopy.
What is colposcopy?

Υπάρχει εξέταση πιο ασφαλής από το "Παπ-τεστ"

Για τις υγιείς γυναίκες άνω των 30 ετών, το τεστ διάγνωσης για τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) είναι καλύτερο σε σχέση με το "Παπ-τεστ" για την έγκαιρη πρόβλεψη του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Επίσης όσες γυναίκες έχουν αρνητικά αποτελέσματα και στα δύο τεστ, μπορούν να περιμένουν, με ασφάλεια, μέχρι και τρία χρόνια (αντί για έξι μήνες ή ένα χρόνο), μέχρι να κάνουν νέα γυναικολογική εξέταση για τον ιό HPV, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το παθητικό κάπνισμα «αλλοιώνει» το τεστ Παπ στις γυναίκες

Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/162879/to-pathitiko-kapnisma-allo...
Ημερομηνία: 14/02/2011

Οι γυναίκες που καπνίζουν έχουν υψηλότερο του μέσου όρου κίνδυνο για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, αλλά και αυτές που, ως παθητικές καπνίστριες, εισπνέουν άθελά τους τον καπνό των γύρω τους, επίσης κινδυνεύουν να εμφανίσουν κυτταρική βλάβη και έτσι να έχουν ένα μη φυσιολογικό «τεστ Παπ», σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου