Συμπτώματα καρκίνου του μαστού

Σημάδια του καρκίνου του μαστού

Πηγή: http://www.scumdoctor.com/Greek/disease-prevention/cancer/breast-Cancer/...
Οποιαδήποτε μορφή καρκίνου χαρακτηρίζεται από την υπερβολική πολλαπλασιασμό των κυττάρων. Το ίδιο ισχύει και για τον καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, επειδή μπορεί να μην είναι δυνατόν να αισθάνονται ένα λεπτό κατ 'αποκοπή των καρκινικών κυττάρων, το αρχικό στάδιο του καρκίνου του μαστού γίνεται αντιληπτή. Αυτός είναι ο θεμελιώδης λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι γιατροί διαδίδουν μια ετήσια μαστογραφία για τις γυναίκες.

Παθήσεις του μαστού

Πηγή: http://www.mgerogiorgis.gr/pathiseis-tou-mastou.html
Από τις γυναίκες που θα παρουσιάσουν κάποιο εύρημα στο μαστό στη διάρκεια της ζωής τους περίπου το 10% θα αναπτύξει σε κάποια χρονική στιγμή καρκίνο. Η έγκαιρη διάγνωση πιθανόν να οδηγήσει στη διατήρηση του μαστού και την ίαση των περισσότερων περιπτώσεων.
Ανατομία του γυναικείου μαστού

Οι γυναίκες με καρκίνο μαστού πεθαίνουν από άλλα αίτια

Δημοσίευση: 21-6-2011, 09:43 Τελευταία ανανέωση: 21-6-2011, 09:44
Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=1&articleID=12448&la=1
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται πλέον τόσο καλά, ώστε οι περισσότερες ασθενείς ζουν επί δεκαετίες μαζί του και τελικά πεθαίνουν από άλλα αίτια, αναφέρουν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο.
Ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή κακοήθεια στις γυναίκες, καθώς προσβάλλει μία στις δέκα κάποια στιγμή στη ζωή της. Οι οκτώ στις δέκα ασθενείς έχουν ηλικία άνω των 50 ετών.

Καρκίνος του Μαστού: Τα συμπτώματα που πρέπει να σε ανησυχήσουν...

Πηγή: http://www.tlife.gr/Article/octoberbreastcancer/0-57-6960.html
Ημερομηνία:01/10/2010
Πολλές φορές γυρίζουμε την πλάτη και μόνο στο άκουσμα της λέξης καρκίνος. Πρόκειται παρόλα αυτά για μια πραγματικότητα την οποία δεν μπορούμε να παραβλέψουμε. Κάθε γυναίκα μπορεί αντί να κλείνει τα μάτια στον καρκίνο να αντιμετωπίσει την κατάσταση φροντίζοντας να κάνει κλινικές εξετάσεις και αυτοεξέταση.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου