Τρόπος ζωής - Συνήθειες για την υγεία του μαστού

Χορτοφάγοι και καρκίνος

Ημερομήνια: 01/07/2009
Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/122977/Χορτοφάγοικαικαρκίνος
Οι χορτοφάγοι είναι λιγότερο πιθανό, σε σχέση με όσους τρώνε κρέας, να αναπτύξουν καρκίνο, αν και αυτό δεν ισχύει εξίσου για όλες τις μορφές της θανατηφόρας ασθένειας, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές πανεπιστημίων της Βρετανίας και της Ν. Ζηλανδίας, μεταξύ περίπου 60.000 ανθρώπων, και δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό "British Journal of Cancer", σύμφωνα με το BBC.

«Φάρμακο» το ρόδι για τον καρκίνο

Δημοσίευση: 14-1-2010, 07 Τελευταία ανανέωση: 13-1-2010, 21:57
Πηγή: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=2&articleID=8648&la=1
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες έχουν τα ρόδια. Δύο νέες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να προστατεύουν τις γυναίκες από την ανάπτυξη ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου του μαστού και να βοηθήσουν τους άντρες να αντιμετωπίσουν καλύτερα τον καρκίνο του προστάτη.

Υγιεινή ζωή στη μάχη για τον καρκίνο του μαστού

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η μελέτη για τον καρκίνο του μαστού υπό την Ρουθ Τρέηβις, της μονάδας επιδημιολογίας της Οξφόρδης, η οποία δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό ‘The Lancet’, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησε πάνω από 17.000 περιπτώσεις γυναικών με και χωρίς την συγκεκριμένη ασθένεια.

Διαπίστωσε ότι η ύπαρξη συγκεκριμένων γονιδίων αυξάνει μεν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου, όμως ακόμα πιο σημαντικοί (και ανεξάρτητοι) είναι οι παράγοντες που έχουν να κάνουν με το στιλ ζωής.

Το μπρόκολο εξουδετερώνει τα καρκινικά κύτταρα

Δημοσίευση: 16-6-2011, 13:06 Τελευταία ανανέωση: 22-6-2011, 09:36
Επιμέλεια: Ρούλα Τσουλέα
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον ανακάλυψαν πως μία ουσία που περιέχει το μπρόκολο επιτίθεται επιλεκτικά και σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, αφήνοντας ανέπαφα τα υγιή.
Η ουσία είναι η σουλφοραφάνη και υπάρχει σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά (στην ίδια οικογένεια ανήκει και το κουνουπίδι).

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου