Βιοψίες του μαστού

Τι είναι η βιοψία του μαστού;

Πηγή : http://www.ivf-embryo.gr/gynaikologia/kserete-ti-einai-i-viopsia-toy-mas...

Τι είναι βιοψία του μαστού;
Είναι η εξέταση στο μικροσκόπιο του ιστού ή του ογκιδίου που αφαιρεί ο μαστολόγος από το μαστό. Στην ιατρική γλώσσα λέγεται «ιστολογική εξέταση».
Πώς μπορεί να γίνει μια βιοψία;
Με χειρουργική επέμβαση, μικρή ή μεγάλη, ή ακόμη και με παρακέντηση με ειδική βελόνα. Σ' όλες τις περιπτώσεις λαμβάνεται ένα τμήμα ιστού (μικρό ή μεγάλο), στο οποίο γίνεται η ιστολογική εξέταση (βιοψία).
Ποιος ιατρός εκτελεί την ιστολογική εξέταση;

Τεχνολογία ρομπότ στη βιοψία μαστού

Δημοσιεύθηκε στις 28/07/2010
Πηγή : http://news.disabled.gr/?p=31495
Στερεοτακτική βιοψία μαστού εφαρμόζεται τελευταία στο Ιασώ General, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού και εφαρμογής της σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της πρόληψης.
Η στερεοτακτική βιοψία είναι το τελευταίο στάδιο, μετά την ψηφιακή μαστογραφία και το υπερηχογράφημα τριών διαστάσεων, που βοηθούν στην αναγνώριση μικρών βλαβών στο μαστό.

Κατά τη διάρκεια της στερεοτακτικής βιοψίας, ένα πολύ μικρό μέρος της βλάβης, που πρέπει να ελεγχθεί, απορροφάται από μια βελόνα, ξεπερνώντας έτσι την ανάγκη χειρουργείου.

Νέα τεχνική βιοψίας για τον καρκίνο του μαστού

Ημερομηνία: 29/05/2011
Πηγή: http://www.skai.gr/news/health/article/170756/nea-tehniki-viopsias-gia-t...
Τα τελευταία επιτεύγματα της σύγχρονης τεχνολογίας στην ιατρική επιστήμη που στοχεύουν στη όσο το δυνατόν καλύτερη πρόληψη και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και θεραπεία των ασθενών παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοϊατρικής και Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού που διεξάγεται στην Καβάλα από 27 έως και 29 Μαΐου 2011 με τη συνεργασία του Τμήματος Βιοϊατρικής και Τεχνολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου μαστού, υπόσχεται νέα διαγνωστική τεχνική

Δημοσίευση: 26 Μαϊ. 2011, 10:29 Τελευταία Ενημέρωση: 26 Μαϊ. 2011, 10:32

Πηγή: http://health.in.gr/news/scienceprogress/article/?aid=1231110373

Θεσσαλονίκη

Έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού αλλά και τέλος στις άσκοπες επεμβάσεις δίνει μία μέθοδος εντοπισμού και αφαίρεσης των μη ψηλαφητών όγκων του, που είναι μικρότεροι από ένα εκατοστό, με τη χρήση ενός εργαλείου υπό μαστογραφικό έλεγχο.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου